3 varázslatos kilátó a Dunakanyarban

3 varázslatos kilátó a Dunakanyarban, amikhez 30 percet sem kell gyalogolni- gyerekeknek és mindenkinek

Bárkivel hajlandó vagyok vitába szállni, aki azt állítja, hogy nem a Dunakanyar a világ egyik legcsodálatosabb pontja. Elfogult lennék? Nem hiszem! A Dunakanyar sokak szerint ámulatba ejtő, nem véletlenül fordul meg itt minden évben annyi kiránduló, és külföldi turista. Most 3 olyan kilátót mutatok be nektek a Dunakanyarból, ami azoknak is jó opció, akik valamilyen okból nem tudnak teljesíteni hosszabb túrákat. Gyerekeknek, nagyszülőknek szigorúan ajánlott!

Télen is vár a Dunakanyar

Télen is vár a Dunakanyar, méghozzá nem is akárhogyan, hanem igazán természetközeli élményekkel, és tényleg lélegzetelállító panorámákkal. Rengeteg megnéznivaló van itt, nemcsak a természet, hanem az itt fekvő városok is tartogatnak bőven látnivalót, Esztergom, Visegrád, Nagymaros, Zebegény, Verőce, és a többi város megannyi látnivalót tartogat nekünk, elég csak a híres-neves Visegrádi Fellegvárra gondolni, vagy a káprázatos Esztergomi Bazilikára. A természet kedvelőknek s kedvez ez a terep, ugyanis nagyon sok izgalmas túraútvonal van itt, amit követve akár kilátókra és pazar panorámákra is lehet bukkanni. Mi van akkor, ha valaki nem tud, vagy egyszerűen csak nem szeretne hosszas túrákat lebonyolítani, de érdekelné a mesés Dunakanyar téli látványa? Mutatunk megoldást, rögtön 3 olyan kilátót is, amihez csupán 30 percnyi séta szükséges!

Kós Károly Kilátó, Zebegény

Engedjétek meg, hogy a listát rögtön a kedvencemmel kezdjem el. A zebegényi Kós Károly Kilátó egy nagyon kedves hely számomra, Zebegény önmagában is egy nagyon csodálatos település, de ez a kilátó még izgalmasabbá, különlegesebbé teszi. És a legjobb az egészben? Hogy nagyon egyszerűen megközelíthető! Ugyanis a kilátó gyalogosan csak néhány percre található a főtérről, a faluközponttól, ahol szintén érdemes tenni egy kiadós sétát, illetve a Dunaparton is, ami szintén csak néhány perc innen. Megy ide vonat is és busz is, ami a központban tesz le, de biciklis út is van a kalandorabb kedvűeknek. A kilátóból természetesen nagyon szép a panoráma az év minden napján!

Zsitvay-kilátó, Visegrád

Visegrád nem maradhat ki semmiképpen sem, ha a Dunakanyarról esik szó, és ez most sincsen másképpen. Rengeteg látnivaló van itt, de mi most azt az egy kilátót emelnénk ki, ami mesés téli panorámával kecsegtet, de megközelíteni igazán nem nehéz. A Zsitvay-kilátóról van szó! A kilátó a bobpálya parkolójától nincs messzebb, mint 15 perces gyalogút. A 378 méter magas Nagyvillám-hegy tetején álló építményből csodálatos panoráma tárul a szemünk elé, ami biztosan feledteti veletek is a kissé csípős hideget: láthatjuk innen körülbelül 100 km-es körzetben a környék hegyeit, és a Dunakanyar legszebb részeit. Fontos: nem mindig van nyitva! Téli időszakban, jegesedés esetén a kilátó nem nyit ki. Egyébként a nyitvatartás: szombat- vasárnap:10-16 h -ig.

Rezső-kilátó, Dobogókő

Végül, de nem utolsó sorban tegyünk említést a Dobogókőn található Rezső-kilátóról is. A kilátóig a kék körút jel vezet, és az út akár babakocsival is megjárható, ráadásul nem mesze van egy parkoló is, ami még könnyebbé teszi a megközelítést. Nyitva van folyamatosan, ahogyan a Zebegényi kilátó is, és babakocsival is könnyedén megtehető az út a kilátóig. Igazi téli csodavilág vár itt rátok, megéri erre kirándulni egy rövidet, vagy akár hosszút!