No smoking

Amikor magánemberként kiválasztjuk utazásunk célpontját, a legtöbb esetben több napra tervezzük a pihenésünket. Ilyenkor elkezdünk az interneten böngészni kényelmünknek megfelelő szálláshely után.

Rengeteg lehetőség közül választhatunk, ezért érdemes sorra venni a szálláshelyek kínálta szolgáltatásokat valamint a kizáró okokat is ahhoz, hogy pihenésünk valóban zavartalan legyen.

Az egyik kritikus dolog minden szállásadónál a dohányzás kérdése. Mi is tapasztaljuk, hogy vendégeink egyik része dohányzik, míg a másik része kifejezetten nem szereti.
Igyekeztünk úgy kialakítani a panzió szobáit és közös használatú részeit, hogy mindkét tábor elégedett lehessen, és szerencsére a dolog működik is.

Sajnos azonban van olyan eset, amikor a szigorú tiltás ellenére a vendég a szobában lévő fürdőszobában dohányzik.

Ez sok szempontból nem jó:
– tűzvédelmi szabályzatunk értelmében minden szoba és közös helység tűzjelzővel van felszerelve, és amennyiben beriaszt a szerkezet úgy a katasztrófavédelem a helyszínre vonul. Ha nincs tűz, akkor a kivonulást ki kell fizetni, ami ebben az esetben a vendég kötelessége, hiszen a foglalással aláírta az Általános szerződési Feltételeinket.
– Emellett a berendezés riasztása elég hangos művelet, így az összes többi vendégünk valamint környező szomszédaink nyugalmát is tönkreteszi az illető.
– a fürdőszobában való dohányzás után a fürdő és maga a szoba is büdös, dohányszagú lesz, így ha éppen a kijelentkezés napján új vendég érkezik a szobába, akkor nagyon kellemetlen helyzet alakul ki.

Panziónk területén van kijelölt dohányzóhely, amely minden vendégünk számára kényelmesen elérhető a szobából kijövet a grillteraszunk területén.